RYBÍ VÝROBKY
Rybářství Kolář, a.s.: Kapr obecný – kuchaný, Kapr obecný – trup, Kapr obecný – filety s kůží, Kapr obecný – porce
Kapr z Rybářství Kolář se pyšní vysokou kvalitou masa díky prostředí, ve kterém je chován. Jeho svalovina má růžovou až červenou barvu a čerstvou rybí vůni. Společnost Rybářství Kolář, a.s. obhospodařuje plochu o rozloze asi 800 hektarů na území několika obcí na Vysočině, zejména na Náměšťsku a Křižanovsku. Produkce ryb dosahuje v posledních letech v průměru 450 tun, tradiční český kapr se na uvedeném množství podílí drtivou většinou (ca 95%).
MASO A MASNÉ VÝROBKY
Pejskar a spol.: Hovězí steak do ruky
Trvanlivý fermentovaný minisalámek s vysokým podílem masa, minimem přídatných látek, s výraznou masovou chutí bez zvýrazňovačů chuti a lepku je vyroben z kvalitního hovězího masa českého původu podle České cechovní normy. Díky své trvanlivosti i při vysokých teplotách je ideálním zdrojem bílkovin na cestách. Firma Pejskar a spol. patří k nejstarším výrobcům trvanlivých fermentovaných masných výrobků v České republice a je jedním z pěti největších výrobců trvanlivých salámů. Dále vyrábí i tepelně opracované výrobky. Všechny výrobky jsou přirozeně bezlepkové.
Maso Klouda s.r.o.: Hovězí pastrami
Výrobek Hovězí pastrami má vysoký obsah masa a tedy i bílkovin. Hovězí hrudí, z kterého se vyrábí, je naloženo do láku s kořením a poté je uzeno bukovým kouřem. Jeho chuť je přiměřeně slaná, typická po použitém koření. Společnost Maso Klouda dodává do provozů, kterým záleží na kvalitě a původu suroviny. Pro každý podnik uzpůsobují výběr v rámci sezóny, zrání i způsob rozbourání. Spolupracují s kuchaři a konzultují vhodné kulinářské zpracování.
Jaroslava Juhász: Bio Boloňská omáčka
Bio Boloňská omáčka s vysokým podílem Bio hovězího masa (65%) neobsahuje konzervanty a krásně pronikavě voní po mase. Veškeré suroviny, převážně ručně zpracovávané, pocházejí od bio certifikovaných dodavatelů. Hlavní složka bio hovězí je z České republiky. JaMi řeznictví je malá rodinná firma manželů Juhász, která se specializuje převážně na české Bio maso a výrobky z něj.
MLÝNSKÉ, PEKÁRENSKÉ A CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY
GoodMills Česko s.r.o.: Babiččina volba pšeničná mouka hladká pizza vysokolepková
Vysokolepková pizza mouka je základem pro pružné, lehké a elastické těsto. Použít jí můžete nejen na pizzu italského typu, ale také na foccaciu, calzone nebo ciabattu. Společnost GoodMills Česko s.r.o. je součástí skupiny GoodMills Group, největšího mlýnského uskupení v Evropě. V České republice provozuje dva mlýny (v Litoměřicích a v Kyjově). Mouky vyrábí z pečlivě vybraného obilí podle přísných specifikací a jejich výroba probíhá pod stálou kontrolou stárků i pod kontrolou laboratorní.
L. Klíma automatické mlýny Křesín – Libochovice s.r.o.: Žitná mouka hladká kvasová
Speciálním způsobem mletí vzniká unikátní výrobek – žitná kvasová mouka hladká. Tento způsob mletí umožňuje docílit vysoké kvality žitného kvasu, jeho zrání a stabilitu a následně dokonalou chuť tradičních českých chlebů vyráběných z přírodního žitného kvasu. L. Klíma automatické mlýny Křesín – Libochovice s.r.o. je česká mlýnská společnost zabývající se výrobou pšeničných, žitných a speciálních mouk.
OVOCE A ZELENINA
Beskyd Fryčovice, a.s.: REFIT mrkvový salát s ananasem, REFIT Zelný salát s křenem, REFIT Zelný salát s okurkou, REFIT Tzatziki s jogurtem, REFIT Mrkvový salát
Vysoký podíl zeleninové složky a ošetření vysokým tlakem (paskalizací) jsou přidané hodnoty zeleninových salátů z Beskydu Fryčovice. Inovativní technologie paskalizace zachovává po delší dobu přirozený vzhled surovin použitých při výrobě salátů, jejich barvu, obsah nutričních látek, čerstvou chuť i vůni bez přidaných chemických konzervantů. Společnost Beskyd Fryčovice si díky kvalitě vstupních surovin a jejich zpracování na moderních technologiích vybudovala v potravinářství významnou pozici. Garanci kvality deklaruje celá řada získaných certifikátů, norem kvality a ocenění jakosti jednotlivých výrobků. Také díky tomu je společnost klíčovým dodavatelem významných tuzemských i nadnárodních gastronomických firem a obchodních řetězců.
LODĚNICE s.r.o.: Cibule kuchyňská žlutá
Oceněná cibule je pěstována pouze z kvalitního a prověřeného osiva. Nejvhodnější odrůdy byly vybírány a testovány několik let. Cibule je pěstována šetrně a také s ohledem na životní prostředí v systému integrované produkce zeleniny. Společnost LODĚNICE s.r.o. je rodinná farma rodiny Pilařovi. Obhospodařuje 650 ha zemědělské půdy, kde pěstuje klasické polní plodiny a zeleninu. Všechna pěstovaná zelenina je zavlažována.
OSTATNÍ VÝROBKY
Friall s.r.o.: Táborské krokety
Tyto na českém trhu tradiční krokety s obsahem sýra jsou nezaměnitelné svou chutí a složením. Jsou vyráběny dle tradiční receptury vyvinuté v Táboře. Společnost Friall je největším výrobcem mražených předsmažených bramborových výrobků v České republice a navazuje na více než padesátiletou výrobní tradici v Táboře. Tradiční sortiment je postupně doplňován a rozšiřován o další bramborové výrobky a bramborové speciality.
Herbona s.r.o.: Kmín plod - celý
Výrazné aroma a kořeněná, lehce nahořklá chuť z kmínu dělají jedno z nejvýraznějších ochucovadel. Surovina tohoto výrobku pochází výhradně od českých pěstitelů a je zpracovaná maximálně šetrně. Herbona s.r.o., založena v roce 2013, je tradičním českým zpracovatelem a výrobcem produktů s certifikací BIO od kontrolní organizace KEZ o.p.s. Specializuje se na velkoobchodní i maloobchodní prodej širokého sortimentu bylin a koření z tuzemska i dovozu z celého světa.
Natural Pack group, s.r.o.: Tykev bezslupkatá
Tykev je zpracována na unikátní pražící, pasterizační a termostabilizační lince. Křupavá a vizuálně nafouklá semena jsou následně balena do ochranné atmosféry. Společnost Natural Pack group, s.r.o. byla založena v roce 2009. Zabývá se zpracováním, balením a prodejem především suchých skořápkových plodů, sušeného a kandovaného ovoce a dražovaného sortimentu.