Ovocňák s.r.o.: Mošt jablko 100%
Malá rodinná firma složená z táty a dvou synů, kteří v roce 2011 přišli s myšlenkou vyrábět kvalitní šťávu z českého ovoce. Svou výrobu rozšířili do dnešních dní o pyré, ovocné plátky a rakytníkové produkty, které lisují, pasírují a suší na farmách ve slovenské obci Beckov a v Rudicích, kousek od Luhačovic. Jablka pocházejí z oblasti kolem česko-slovenského pomezí. Většinu surovin využívají z vlastních sadů případně od ověřených lokálních pěstitelů. Veškeré produkty jsou bez přidaného cukru, konzervantů, barviv, aromat a ošetřena pouze pasterizací.
VINAŘSTVÍ Velké Bílovice s.r.o.: DIVOKÝ RUBÍN
Vinařství Velké Bílovice je vinařství rodinného typu se sídlem ve Velkých Bílovicích, v největší vinařské obci České republiky. Hospodaří na 20 hektarech vlastních vinic převážně pod Pálavskými vrchy, které zanechávají nezaměnitelný terroir ve vínech. DIVOKÝ RUBÍN je perlivý nápoj z červeného vína a ovocné šťávy z jeřábu černého. Základ chuti tvoří moravské víno a mošt z hroznů odrůdy Frankovka. Šťáva získaná lisováním plodů jeřábu černého zvýrazňuje výslednou chuť nápoje po bobulovém lesním ovoci s decentní strukturovanou tříslovinou.
SPIELBERG CZ, spol. s r.o.: Vinný mošt Ryzlink vlašský
V překrásné oblasti Kyjovska v malebné vinařské obci Archlebov stojí nově zrekonstruovaná budova v italském stylu – vinařství Spielberg. Vinařství nabízí posezení nad skleničkou vína či kávy a je také místem pro konání různých akcí (svateb, rodinných oslav, výstav, koncertů, divadelní vystoupení, farmářských trhů). Vinný mošt s chutí čerstvých hroznů sbíraných na slunných Archlebských svazích je vyroben z vlastních pečlivě vybraných a šetrně zpracovaných hroznů v BIO kvalitě. Hrozny jsou lisovány ihned po ručním sběru. Výsledkem je tento nealkoholický vinný mošt, který je filtrován a pasterován.
Řeznictví Na Hůrce – Gróman s.r.o: Cibulák, Klobása z udírny, Škorpion klobása, Šunka nejvyšší jakosti
Gróman s.r.o. je rodinná firma, ve které se už po několik generací dědí řeznické řemeslo. Více jak 25 let vyrábí a dodává výrobky do prodejen, jídelen a restaurací zejména v Moravskoslezském kraji. Veškeré výrobky vyrábí dle původních receptur. Játrová paštika Cibulák má výraznou chuť po smažené cibulce, je vázána ručně do tvaru slzy. Do Klobása z udírny se přidává základní koření, má vysoký obsah na hrubo pomletého masa a vyniká výraznou chutí a vůní po uzení na tmavém dřevě. Klobása Škorpion s velice výraznou ostrou chutí po papričce Moruga Scorpio obsahuje vysoké procento masa a po rozkrojení má jemně zrnitý vzhled. Šunka s vysokým obsahem vepřového masa (94 %) má lahodnou chuť a zachovanou strukturu na nákroji.
SCHOCOLADE & FRUCHT, s.r.o.: APPLE CHIPS V BELGICKÉ ČOKOLÁDĚ, APPLE CHIPS V BELGICKÉ ČOKOLÁDĚ SLANÝ KARAMEL
Společnost SCHOCOLADE & FRUCHT, s.r.o. zpracovává jablka šetrným sušením bez použití konzervantů a následně potahuje pravou belgickou čokoládou. Základem oceněných produktů je sušené znojemské jablko a kvalitní belgická čokoláda.
Uzeniny Zajíček s.r.o.: Zajíčkova tlačenka, Zajíčkův uzený bok
Rodinná firma s dlouholetou tradicí vyrábí tradiční uzeniny podle starých rodinných receptur. Sortiment čítá asi 30 druhů výrobků od domácích klobás a buřtů, přes uzená masa, jitrnice, tlačenku, domácí paštiku a šunku. Zajíčkova tlačenka je originální pochoutka dle rodinné receptury. Tento výrobek s důrazem na velkou libovost neobsahuje lepek. Zajíčkův uzený bok naložený v rychlosoli a česneku a vyuzený na bukovém dřevě patří mezi vyhlášené výrobky této společnosti.
PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o.: Dýňové pyré, Plotišťské nakládané okurky, Plotišťský nakládaný květák
Společnost PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o. je rodinná firma, která se specializuje na pěstování zeleniny a brambor na kvalitních půdách v okolí Hradce Králové od roku 1997. Oceněné výrobky jsou vyráběny tradiční klasickou a jednoduchou technologií z čerstvě sklizené zeleniny tradičních odrůd, pro které jsou v dané lokalitě výborné podmínky. Produkce se vyznačuje vysokou kvalitou také díky rychlému a šetrnému zpracování čerstvé suroviny z přilehlých polí.
Marcela Hříbalová: 100% hroznová Bio šťáva
Firma Marcela Hříbalová byla založena v roce 1992, od roku 2007 má nastaveno a certifikováno celopodnikové BIO hospodářství. V současnosti obhospodařuje 10 hektarů BIO vinohradů. Z hroznů jsou vyráběny tradiční metodou kvašením v lahvi sekty, víno a hroznová šťáva. 100% hroznová Bio šťáva je lisována z hroznů Müller Thurgau v bio kvalitě a po odkalení je pouze pasterizována. Výrobek je bez filtrace a chemických látek, což mu dodává přírodní vzhled a opravdovou chuť hroznové šťávy.
FrostFood a.s. : Don Peppe Bezlepkové jahodové knedlíky, Don Peppe Taštičky s jahodami
Společnost FrostFood byla založena v r. 1994 v Královéhradeckém kraji a zabývá se výrobou zmrazených pizz, knedlíků a dalších specialit pod značkou Don Peppe. V roce 2017 byl sortiment rozšířen o bezlepkovou řadu zmrazených knedlíků, jejímž cílem je usnadnit život lidem s citlivostí na lepek nebo lidem trpícím celiakií. Jedná se o hluboce zmrazené výrobky, které umožní zákazníkům připravit chutné a kvalitní jídlo během pár minut.
Amylon, a.s.: Puding s příchutí vanilka, banán, citron, jahoda, malina
Český potravinářský a škrobárenský výrobce firma Amylon, a.s., jehož tradice sahá až do roku 1891, vyrábí dezerty, moučníky, škroby, bramborové a moučné směsi a přípravky na pečení a vaření.