Nově oceněnými výrobky jsou:
Křen strouhaný - ostrý, TRADIČNÍ MORAVSKÉ FEFERONY, TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY
Výrobce: efko cz s.r.o.
Nově oceněný výrobek Křen strouhaný - ostrý je český chlazený výrobek z nejpálivějších odrůd selského křene. Unikátní technologie zpracování a výroby zajišťuje ostrost, výjimečnou vůni a chuť. Přírodní silice křenu vydrží v plné síle po několik měsíců. Tradiční moravské feferony, nazývané také jako jihomoravské „beraní či kozí rohy", se u nás už po generace vyrábí každé léto, ve skoro každé rodině a pokaždé trochu jinak, ale vždy bez umělých barviv a sladidel. Dalším oceněným výrobkem jsou Tradiční moravské okurky pěstované výhradně na jižní Moravě a s typickou chutí kořenové zeleniny, cibule a čerstvého křenu.
Společnost efko cz v ČR ročně zpracuje a prodá miliony kilogramů tuzemské zeleniny ve formě vysoce kvalitních výrobků. Trpělivě budované vztahy s pěstiteli, dodavateli a zákazníky, důraz na kvalitu a nejmodernější technologie dělají z efko cz největšího výrobce moravských okurek. Jako součást nadnárodního potravinářského koncernu sídlí a vyrábí v jihočeském Veselí nad Lužnicí.
Sedlácká šunka, Párek Extra / Retro párek Extra
Výrobce: Steinhauser, s.r.o.
Oceněná Sedlácká šunka obsahuje 87 % vepřové kýty a je dozlatova vyuzená. Tato šunka je pracná na výrobu především svou ruční úpravou šálů s tukovým krytím, kdy se každý kus musí upravovat a tvarovat. Párek Extra obsahuje 80 % masa a 8 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso.
Společnost Steinhauser je českou rodinnou firmou, která působí na trhu od roku 1991, tradice však v rodině Steinhauserů začala již v 19. století. Na trhu se můžete setkat s čerstvým vepřovým a hovězím masem, s vyzrálým hovězím masem a širokou škálou masných výrobků.
PRO - TE(BE) - IN proteinová kaše s ořechy, PRO - TE(BE) - IN proteinová kaše jahoda s kokosem a chia
Výrobce: Bellinni s.r.o.
Základem kaše je rýže a syrovátkový protein, doplněno u první varianty o arašídy, kešu a vlašské ořechy, u druhé pak o jahodu s kokosem a chia semínky jako bohatého zdroje omega 3 mastných kyselin. Obě kaše jsou slazené třtinovým cukrem a jejich příprava je rychlá a snadná. Jednoporcové balení stačí zalít horkou vodou, promíchat a ihned konzumovat. Proteinová kaše je bohatý zdroj bílkovin, který se hodí pro sportovce, všechny aktivní lidi, ale také pro každého, kdo potřebuje do svého jídelníčku zařadit více bílkovin.
Společnost Bellinni je ryze česká rodinná firma z jižních Čech z Tábora, značka LeGracie je na trhu od podzimu roku 2015. Věří, že přípravou jídla by zákazníci neměli strávit více času než jeho konzumací, a proto nachystání těchto kaší jako chutné snídaně nebo svačiny nezabere více než 2 minuty času.
Špaldové lupínky, Pohankové lupínky, Bran flakes
Výrobce: BONAVITA, spol. s r.o.
Soubor oceněných výrobků byl nyní rozšířen o lupínky ze špaldy, pohanky a pšenice (Bran flakes). Tyto produkty vyráběné na území České republiky jsou významným zdrojem vlákniny a mají nízký obsah nasycených tuků. Všechny oceněné lupínky jsou tvořeny celozrnnou, lehce stravitelnou moukou. Pohankové lupínky jsou navíc zdrojem rutinu, který pozitivně působí na lidský organismus.
Hlavním heslem, kterým se tato společnost řídí, je „BONAVITA" neboli „DOBRÝ ŽIVOT". Jedná se o přední českou potravinářskou firmu, která se zabývá výrobou a prodejem výrobků racionální výživy. Společnost stále svou výrobu modernizuje, zvyšuje její kvalitu a snaží se vyvíjet nové a chutné výrobky, které by mohly oslovit širokou škálu zákazníků.
Pšeničná mouka hladká chlebová, Špaldová mouka celozrnná jemná, Žitná mouka tmavá chlebová
Výrobce: Mlýn Havlíčkův Brod spol. s r.o.
Kvalitní mouka musí splňovat a převyšovat požadavky nejen na technologickou, ale i na hygienickou jakost. Těchto charakteristik lze dosáhnout jen ještě před vlastním mletím na špičkově vybavené a správně fungující čistírně. Společnost využívá takovou, která svým strojním vybavením nemá v ČR konkurenci.
Výrobní filozofií společnosti Mlýn Havlíčkův Brod je maximální péče při nákupu kvalitní suroviny, přísné dodržování výrobních postupů a udržování nejvyšší možné hygieny výroby. Obchodní strategií je bezchybné dodávání kvalitní značkové mouky obchodním partnerům.
Ruská zmrzlina Extra smetanová, Gladiátor, Míša v lesním ovoci, Jahůdka
Výrobce: TIPAFROST, a.s.
Oceněný výrobek Ruská zmrzlina Extra smetanová je ojedinělá svým vysokým podílem mléčného tuku pocházejícího z 30% smetany, jejíž obsah v krému je 44 %. Gladiátor kombinuje smetanový základ s vanilkovou příchutí s vnořenou točitou linkou karamelové směsi. Navrchu je křupavá hořko-mléčná poleva s posypem pražených ořechů. Třetím nově oceněným výrobkem je Míša v lesním ovoci, který je specifický vysokým obsahem tvarohu, jehož podíl tvoří 65 % v tvarohové zmrzlině. Poslední výrobek je Jahůdka, která se vyznačuje vysokým obsahem jahodové dřeně v tvarohovo-smetanovém krému. Chuť jahod je dokreslena politím krému hořko-mléčnou polevou.
Společnost TIPAFROST je jedním z největších a nejvýznamnějších výrobců mražených krémů v České republice. Vyrábí přes 200 druhů výrobků od dortů, nanuků na dřívku až po gastro vany. Kromě výrobků pro české zákazníky exportuje zmrzliny do nejrůznějších evropských zemí.
Cibule ze Všestar - červená
Výrobce: VITAL Czech s.r.o.
Společnost využívá nejspolehlivější zpracovatelské technologie tak, aby si cibule uchovala své nutriční hodnoty, zralost, pevnost a štiplavost. Cibule má vysokou hodnotou železa.
kladování, třídění, balení a prodej cibule vypěstované a dodané Zemědělským družstvem Všestary, které patří mezi 3 největší producenty cibule v Evropě. Historie velkoplošného pěstování cibule ve Všestarech sahá do roku 1964.
Kuřecí prsa bez kosti s kůží, čerstvá, Kuřecí nudličky ze stehenního řízku, Kuřecí medailonky z prsního řízku
Výrobce: Vodňanská drůbež, a.s.
Kuřecí prsa bez kosti s kůží jsou jistotou kvality, čerstvosti a garance českého původu. Jsou vhodná k přípravě oběda či lehké večeře. Další nově oceněné výrobky Kuřecí nudličky a Kuřecí medailonky jsou vyrobeny ze stehenních a z prsních řízků. Jsou vhodné pro rychlou tepelnou úpravu, např. do masových směsí.
Obchodní společnost Vodňanská drůbež je největším dodavatelem drůbežího masa v České republice. Ve třech provozovnách se zpracovává na nejmodernějších výrobních linkách a technologiích jatečná drůbež a drůbeží výrobky. Do portfolia výrobků patří nejen chlazená a hluboce zmrazená drůbež, ale zároveň tepelně opracované masné výrobky.
Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 015 produktů od 227 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.